Странице

понедељак, 16. децембар 2013.

KROMPIR U BEŠAMEL SOSU



Potrebno:
4 pileća batka
1.5 kg krompira
250 ml supe pripremljene od kocke
250 ml mleka
2 kašike maslaca
2 glavice crnog luka
2 kašike brašna
150 g sira
začin
so

Priprema:
Piletinu kuvati. Kada omekša odvojiti od kostiju i iseći na manje komadiće. Nakon toga kratko pržiti na ulju.
Oljušteni sirovi krompir iseći na kolutove, kuvati u supi sa mlekom oko 20 minuta. Sitno iseckan crni luk propržiti, dodati brašno samo da malo požuti, sve prohladiti i doliti vreloj čorbi u kojoj se kuvao krompir. Prokuvati i ponovo dodati krompiru. Kuvati još 5 minuta.
Bešamel krompir staviti u sud, posuti sirom, poprskati istopljenom masnoćom i prepeći oko 10 minuta, dok ne dobije zlatno mrku boju.
Odmah služiti uz razne salate.


Нема коментара:

Постави коментар