Странице

среда, 18. септембар 2013.

Brza i jednostavna jela

 DRAGE DOMAĆICE,

Živimo u vremenu bez " dovoljno" vremena . Prosečan savremeni čovek nema vremena ni da jede, a kamoli da pripremi sebi dobru i ukusnu hranu. Prinuđen je da se hrani po restoranima, u kojima često hrana nije ukusna ali je zato skupa, ili da jede suvu hranu nepogodnu za zdravlje.
Moderni život nametnuo je čoveku mnogobrojne obaveze. Sve manje vremena može priuštiti sebi i svojim užicima. Tempo života nametnuo je potrebu za industrijski proizvedenom hranom. Izbor kvalitetnih proizvoda je sve veći, ali ono što potiče iz sopstvene kuhinje ne može se ničim meriti. Jer svako pripremljeno jelo u svojoj kuhinji znači da je uloženo puno truda ali i ljubavi jer je pripremljeno za najmilije.
Suština savremenog kuvanja je da čovek što manje vremena provede u kuhinji. Istina je da u pripremanju hrane još uvek " deblji kraj " izvlače žene, ali se te navike zbog životnog tempa i shvatanja uloge žene u kući, polako menjaju. Danas, u većini porodica rade i muž i žena, pa je sasvim logično da u kuhinji partneri podele i posao i pripreme obed za porodicu.
Polazeći od želje da se u kuhinji  provede što manje vremena a da se zauzvrat dobije ukusno jelo, pokušaću da na ovaj način napravim spisak jednostavnih a ukusnih jela koja se brzo spremaju.

Za prvo jelo potrebne su vam tri stvari: prvo - glad, drugo - želja da nešto sami uradite i treće - malo hrabrosti da to i ostvarite.
Da bi čovek skuvao prvi ručak nije mu ništa potrebno osim namirnica, vatre i dobre volje. Prvo vaše jelo je jedan mali podvig a svako sledeće zadovoljstvo.





                                               

Нема коментара:

Постави коментар