500 g kora
200 g mlevenog maka
3 jaja
5 šolja šećera
1 jogurt
1 šolja ulja
1 prašak za pecivo
1 vanila
1 limun
Priprema:
Mikserom umutiti jaja i šećer. Dodati jogurt, 2 šolje šećera, ulje, prašak za pecivo, vanilu i lagano mešanjem
sjediniti.
Kore ređati u pleh. Svaku premazati pripremljenim filom i posuti mlevenim makom.Poslednju koru premazati samo filom. Pre pečenja baklavu iseći na kocke. Peći u zagrejanoj rerni dok ne dobije zlatno-žutu boju.
Kada je gotova ostaviti je da se ohladi.
U međuvremenu pripremiti sirup, pa vrelim sirupom preliti hladnu baklavu.
Priprema sirupa:
Kuvati 3 šolje šećera i 2 šolje vode. Kada se šećer otopi i dobije gustina sirupa, dodati sok od jednog limuna.
Нема коментара:
Постави коментар