Странице

понедељак, 7. октобар 2013.

BAKLAVA SA MAKOM


Sastojci:
500 g kora
200 g mlevenog maka
3 jaja
5 šolja šećera
1 jogurt
1 šolja ulja
1 prašak za pecivo
1 vanila
1 limun

Priprema:
 Mikserom umutiti jaja i šećer. Dodati jogurt, 2 šolje šećera, ulje, prašak za pecivo, vanilu i lagano mešanjem
 sjediniti.
Kore ređati u pleh. Svaku premazati pripremljenim filom i posuti mlevenim makom.Poslednju koru premazati samo filom. Pre pečenja baklavu iseći na kocke. Peći u zagrejanoj rerni dok ne dobije zlatno-žutu boju.
Kada je gotova ostaviti je da se ohladi.
U međuvremenu pripremiti sirup, pa vrelim sirupom preliti hladnu baklavu.

Priprema sirupa:
Kuvati 3 šolje šećera i 2 šolje vode. Kada se šećer otopi i dobije  gustina sirupa, dodati  sok od jednog limuna.



Нема коментара:

Постави коментар