Странице

петак, 11. октобар 2013.

SAVETI





Saveti za kombinaciju sastojaka kako bi pripremljena hrana imala bolji ukus.

1. Kafa poboljšava ukus čokolade u čokoladnim kolačima.

2. Zajedno sa šećerom, malo (svežeg mlevenog ) bibera poboljšaće ukus jagodama.

3. Vanila, osim što smanjuje kiselinu jabukama, poslasticama od ovog voća daje bogatiji ukus.

4. Muskatni oraščić će jela od krompira učiniti daleko ukusnijim
.
5. So (u minimalnim količinama) poboljšava ukus testu, slatkim jelima pa čak i kafi.

6. Šećer intenzivira ukus šargarepe, i umanjuje kiselost jela sa  paradajzom.

Ukusan grilovan krompir ćemo dobiti ako imamo krompire približno iste veličine i pre grilovanja treba ih probosti viljuškom na više mesta.




Нема коментара:

Постави коментар